DGTIC: Simulació de Tramitació Telemàtica en la Generalitat Valenciana (Cl@ve)

Codi SIA: 217443
Codi GUC: 13141
Organisme: CONSELLERIA D'HISENDA I MODEL ECONÒMIC
Termini de sol·licitud: OBERT
 • Informació bàsica

 • Sol·licitud

 • Tramitació

 • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què li serveix?

Aquest tràmit permet realitzar una simulació de tramitació telemàtica dins de la Gva, tràmit que es posa a la disposició del ciutadà per a familiaritzar-se amb la tramitació telemàtica dins d'aquesta administració i per a la comprovació que l'equip o recurs des d'on realitzarà la tramitació està preparat per a poder tramitar de manera telemàtica amb la Generalitat. La simulació que es realitza des d'aquest tràmit és una sol·licitud d'Examen. Aquest tràmit és fictici, tots els passos, inclòs el de pagament són simulats. La realització d'aquest tràmit no generarà cap acció administrativa.

Requisits

En el cas de voler presentar la sol·licitud com a representant, ja siga d'una persona física o persona jurídica, s'ha de tindre en compte que en un tràmit real, no de simulació, és necessari acreditar aquesta condició de representació, ja siga en el tràmit d'inici o durant la tramitació del procediment. El mitjà d'acreditar la representació de manera telemàtica és a través del Registre de Representants de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV) o en el cas de representacions totals, per a qualsevol procediment i davant qualsevol Administració Pública, a través del Registre Electrònic d'Apoderament de l'Administració General de l'Estat (AGE). És important ressaltar, que el tràmit es podrà realitzar encara que no s'acredite inicialment la representació, en un tràmit real, en el cas de no estar donada d'alta de manera telemàtica aquesta representació, li serà requerida l'acreditació d'aquesta per l'Òrgan gestor del procediment. Per a provar la tramitació com a representant, pot donar d'alta la representació per al Tràmit de simulació en el Registre de Representants de l'ACCV. En aquest cas en entrar en la Carpeta Ciutadana podrà visualitzar aquesta representació i podrà veure tot el relacionat amb aquest tràmit, sol·licituds presentades per vosté com a representant com aquelles presentades per l'interessat al qual vosté representa per al Tramite de simulació.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qualsevol ciutadà pot fer ús d'aquest tràmit, s'inclou la realització del tràmit com a representant.

Normativa del procediment

 • Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm. 236, de 02/10/2015)

Termini

Durant tot l'any

Presentació

Telemàtica
Per a iniciar el tràmit telemàtic haurà de punxar en la icona superior "Tramitar amb certificat" d'aquesta mateixa pàgina o en l'enllaç disponible en l'apartat anterior. Haurà de disposar de certificat electrònic reconegut per l'ACCV, DNI electrònic o disposar d'un usuari de Cl@ve Permanent (té el detall de tots els certificats electrònics reconeguts, admesos en la Seu electrònica de la Gva, en el següent apartat Informació addicional). Des de l'Assistent de Tramitació Electrònica s'han de realitzar els següents passos: 1. - Emplenar: Completar el formulari "Sol·licitud d'Examen" i signar-ho des de la plataforma. En el cas de seleccionar que la prova a la qual es presenta és "Examen global per a totes les especialitats" haurà d'emplenar a més el formulari "Ordre Especialitats". 2. - Documentar: De manera opcional, pot annexar el seu curriculum vitae (des del tràmit telemàtic pot descarregar la plantilla proporcionada). 4. - Pagar: Aquest apartat és opcional, pot simular el pagament d'una taxa o no realitzar cap actuació. 5. - Registrar la sol·licitud. És important dur a terme aquest pas, ja que és quan s'envia la informació emplenada a l'Administració. Si no finalitza aquest tràmit no es donarà per finalitzada la tramitació i la sol·licitud no tindrà efecte., Per a iniciar el tràmit telemàtic haurà de punxar en la icona superior "Tramitar amb certificat" d'aquesta mateixa pàgina o en l'enllaç disponible en l'apartat anterior. Haurà de disposar de certificat electrònic reconegut per l'ACCV, DNI electrònic o disposar d'un usuari de Cl@ve Permanent (té el detall de tots els certificats electrònics reconeguts, admesos en la Seu electrònica de la Gva, en el següent apartat Informació addicional). Des de l'Assistent de Tramitació Electrònica s'han de realitzar els següents passos: 1. - Emplenar: Completar el formulari "Sol·licitud d'Examen" i signar-ho des de la plataforma. En el cas de seleccionar que la prova a la qual es presenta és "Examen global per a totes les especialitats" haurà d'emplenar a més el formulari "Ordre Especialitats". 2. - Documentar: De manera opcional, pot annexar el seu curriculum vitae (des del tràmit telemàtic pot descarregar la plantilla proporcionada). 4. - Pagar: Aquest apartat és opcional, pot simular el pagament d'una taxa o no realitzar cap actuació. 5. - Registrar la sol·licitud. És important dur a terme aquest pas, ja que és quan s'envia la informació emplenada a l'Administració. Si no finalitza aquest tràmit no es donarà per finalitzada la tramitació i la sol·licitud no tindrà efecte.

On consultar dubtes sobre el tràmit

Enllaços

Procés de tramitació

En tractar-se d'un tràmit de simulació de tramitació telemàtica, no està disponible per a la seua tramitació presencial. Telemàticament es tramita a través de l'enllaç corresponent:

òrgans de tramitació

 • CONSELLERIA D'HISENDA I MODEL ECONÒMIC
 • C/ PALAU, 14

  46003 - València/Valencia

Òrgans resolució

 • CONSELLERIA D'HISENDA I MODEL ECONÒMIC
 • C/ PALAU, 14

  46003 - València/Valencia